ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ορφέως 113, 11855 Ρουφ, Αθήνα
Τ 210 340 8800
Ε info@pjc.gr

Ιστορικό

Η Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. είναι μια από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες και αρτιότερα οργανωμένες εταιρείες στον κλάδο.

Οι ρίζες της εταιρείας ξεκινούν το 1919, όταν ο Ιωάννης Κοντέλλης επέστρεψε από την Αμερική για να γίνει ο αντιπρόσωπος της Ford, αρχικά στη Μυτιλήνη και αργότερα στον Πειραιά και την Αθήνα, ιδρύοντας την εταιρεία Ι. Ε. Κοντέλλης Α.Ε.

Το 1952 η εταιρεία δημιουργεί ξεχωριστό τμήμα για την προώθηση των γεωργικών ελκυστήρων Ford, τη διεύθυνση του οποίου αναλαμβάνει ο Παύλος Κοντέλλης, γιος του Ιωάννη. Το 1958 ιδρύεται η Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό του αυξανόμενου όγκου πωλήσεων γεωργικών ελκυστήρων.

Από τα πρώτα της χρόνια η Εταιρεία προείδε την ανάπτυξη της αγοράς των χωματουργικών μηχανημάτων. Έτσι το 1962 αντιπροσωπεύει ήδη τους φορτωτές Bray, τους αεροσυμπιεστές Holman και αργότερα τους εκσκαφείς Priestman. Σύντομα συνέδεσε το όνομά της με τα «πρώτα ονόματα» της αγοράς, όπως τις θρυλικές Εταιρείες International Harvester, Ruston-Bucyrus και Bucyrus-Erie, Barber-Greene, American Hoist.

Με συνεχή παρουσία από το 1958 στο χώρο των Χωματουργικών και Βιομηχανικών Μηχανημάτων και από το 1992 στο χώρο των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων και Οχημάτων, η «Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε.» χαίρει άριστης φήμης τόσο στον Ιδιωτικό όσο και τον Δημόσιο τομέα.

Δραστηριότητες

Σήμερα διατηρεί τέσσερις ξεχωριστούς κλάδους πωλήσεων.

Η Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. διαθέτει μηχανήματα και οχήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες. Γνωρίζει έτσι καλά ότι η τεχνική υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της έχει πραγματικά πρωταρχική σημασία, αφού από αυτήν εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, η διαθεσιμότητα ή μη των μηχανημάτων. Έχει λοιπόν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην άρτια οργάνωση της τεχνικής της υποδομής και στο δίκτυο υποστηρίξεως των μηχανημάτων και οχημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί έτσι να υπερηφανεύεται ότι είναι σε θέση να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη για σέρβις ή ανταλλακτικά μέσα σε 24 έως 48 ώρες το αργότερο σ’ οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

 1. Τον Κλάδο Γεωργικών Μηχανημάτων. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει τους Οίκους Γεωργικών Μηχανημάτων New Holland (γεωργικοί ελκυστήρες και μηχανήματα συγκομιδής), Case IH (γεωργικοί ελκυστήρες και μηχανήματα συγκομιδής) και Yanmar (γεωργικοί ελκυστήρες). Κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα.
 2. Τον Κλάδο Επαγγελματικών Οχημάτων. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει, από το 1992, τον Οίκο Iveco, έναν από τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές Επαγγελματικών Οχημάτων στην Ευρώπη (φορτηγά πάσης φύσεως και παντός μεγέθους, λεωφορεία, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα, κλπ.).
 3. Τον Κλάδο Χωματουργικών και Βιομηχανικών Μηχανημάτων. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει, μερικούς από τους σημαντικότερους Οίκους του κλάδου:
  Την Case Construction, που κατασκευάζει πλήρη σειρά χωματουργικών μηχανημάτων όπως μπουλντόζες, ελαστικοφόρους και ερπυστριοφόρους φορτωτές και εκσκαφείς, γκρέιντερς, μικρούς φορτωτές (skid steer loaders), μίνι εκσκαφείς.
  Τη Gomaco, τον μακράν μεγαλύτερο κατασκευαστή μηχανημάτων διαστρώσεως σκυροδέματος στον κόσμο.
  Την Unicarriers (TCM, ATLET, NISSAN), τον παλαιότερο και σημαντικότερο Ιάπωνα κατασκευαστή περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων.
  Την NPK, που κατασκευάζει στην Ιαπωνία υδραυλικές σφύρες και εξαρτήματα κατεδάφισης.
 4. Τον Κλάδο Λιπαντικών. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει την PETRONAS LUBRICANTS. Η Petronas Lubricants International είναι τμήμα της διεθνούς εταιρείας ενέργειας και πετροχημικών PETRONAS με έδρα την Μαλαισία η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην ανάπτυξη, παραγωγή, πώληση και διανομή λιπαντικών καθώς και υγρών λειτουργίας για την αγορά του αυτοκινήτου.